MEDISCH PEDICURE

Als medisch pedicure ben ik bevoegd om probleemvoeten te behandelen. Een medisch pedicure mag diabetische, reumatische, spastische, oncologische, oudere en verwaarloosde voeten verzorgen.

Diabetische voetzorg

Om in aanmerking te komen voor vergoeding vanuit de basisverzekering voor uw voetbehandeling ten gevolge van diabetes mellitus, dient u een zorgprofiel 2 of hoger te hebben.

Als u nog geen zorgprofiel heeft gekregen van uw huisarts, praktijkondersteuner of diabetisch verpleegkundige, is het raadzaam deze te laten vaststellen bij één van deze disciplines.

Indien u een zorgprofiel 2 of hoger heeft zal u eerst langs één van de gecontracteerde podotherapeuten moeten gaan om dit zorgprofiel te laten bevestigen en een behandelplan op te laten stellen voor de medisch pedicure. Zodra u bij de podotherapeut bent geweest kunt u een afspraak met mij maken voor een voetbehandeling.

Voetzorg zal ook in 2016 geregeld worden door de podotherapeut. De huisarts/diabetesverpleegkundige zal u hiervoor een verwijzing geven waarmee u een afspraak kunt maken bij één van de polotherapeuten die hieronder vermeld staan.. Dit zal over het algemeen in het 1e kwartaal plaatsvinden. U krijgt een voetonderzoek waarna er een zorgplan wordt opgesteld. Dat zorgplan geeft aan hoeveel pedicure behandelingen er voor u vergoed worden in 1 kalenderjaar. Daarnaast wordt aangegeven wat er door de pedicure mag worden behandeld, wat dus medisch noodzakelijk voor u is om een ulcus te voorkomen. Wanneer u een gehele voetbehandeling wenst, dan wordt er een eigen bijdrage in rekening gebracht.

Contracten met podotherapeuten

Om de diabetische voetzorg van zorgprofiel 2 of hoger te kunnen uitvoeren hebben wij contracten afgesloten met PODOTHERAPIE RondOm, Wender en PODOCENTRUM GROENE HART.

Specialistische Technieken

Specialistische technieken worden toegepast als de standaardbehandeling niet meer toereikend is. Er wordt daan een voetonderzoek en een schoononderzoek gedaan. Op basis hiervan wordt er besloten of een specialistische techniek nodig is. Een aantal technieken die zij toepast zijn:

Orthesiologie: Deze behandeling pakt onder meer hamertenen, klauwtenen, pijnlijke knokken en likdoorns aan. Met een op maat gemaakte siliconen orthese wordt de voet ontlast. De orthese voelt u niet tijdens het dragen, ook niet in uw schoenen.

Antidruk-techniek: Met een vilt-techniek wordt de pijnlijke plaats drukvrij gemaakt. Houd er wel rekening mee dat deze techniek niet altijd voldoende is om de druk permanent weg te nemen. Bij aanhoudende klachten wordt u doorverwezen naar een podoloog of podotherapeut.

Nagelregulatie: Wanneer u met een ingegroeide teennagel naar de huisarts gaat, wordt meestal een stuk nagel weggeknipt. Het is een pijnlijke oplossing die de oorzaak niet aanpakt. Daarnaast houdt u er een lelijke nagel aan over. Om dit probleem te vorkomen maak ik veertjes of beugels op maat om de nagel te corrigeren. Deze techniek biedt direct verlichting. Daarnaast zijn de veertjes en beugels zo gemaakt dat u ze gewoon in uw schoen kunt dragen.

Nagelreparatie: Wanneer een deel van de nagel ontbreekt door bijvoorbeeld een trauma, scheuren, afbreken ontstaat een risico op ingroeiing. Door middel van een laagje acryl of gel wordt als het ware een nieuwe nagel gecreëerd. Op deze manier kan de eigen nagel mooi uitgroeien zonder risico op ingroeien.

anti druktechniek

Antidruk-techniek

reparatie

Nagelregulatie

regulatiecropped

Nagelregulatie

repair2

Nagelreparatie